Omurilik Tümörleri

Omurilik ve omurga tümörlerinde tanıya yönelik gerekli işlemler tamamlandıktan sonra tümörün yeri ve muhtemel tipi tespit edilir ,uygun tedavi seçenekleri belirlenir. Tümörün yeri ve tipine göre cerrahi girişim, radyoterapi, kemoterapi, immunoterapi gibi tedavi yöntemleri tek veya bir arada kullanılabilir.…

Devamını oku...

Omurilik tümörlerinde, teknolojik ilerlemeye paralel olarak tanı olanaklarının artması ve cerrahi tekniklerin özellikle mikrocerrahi yöntemlerinin gelişimiyle tedavi başarısının oranları artmıştır.…

Devamını oku...

Omurga ve omurilik tümörleri boyun, sırt ve bel bölgesinde yerleşim yerine göre bulgu verirler. En sık rastlanan bulgu ağrıdır ve genelde sırt ağrısı şeklinde başlayabilir.Bu ağrılar özellikle dinlenmekle geçmez ve geceleri daha fazladır.…

Devamını oku...

Omurilik tümörleri çoğunlukla iyi huylu tümörlerden oluşmaktadır. Nörolojik muayene yapıldıktan sonra radyolojik görüntüleme yöntemleri tanıda esastır. Muayene sonuçlarına göre omuriliğin ve omurganın hangi seviyesinden şüpheleniliyorsa buraya yönelik radyolojik tetkikler yapılır.…

Devamını oku...

Diğer tümörlerin çoğunda olduğu gibi omurilik tümörlerinin de tam olarak nedeni bilinmemektedir. Genetik faktörler, bazı kimyasal ajanlar, radyasyon , virüsler bu tümörlerin oluşumunda risk faktörleridir. Özellikle başka organlardan yayılan kanserlerin omurgayı tutma ihtimali yüksektir.…

Devamını oku...